Westerwater 4c • 2651 JN Berkel & Rodenrijs • Telefoon (010) 5111312 • E-mail: info@studiomaxx.eu

• Home

• Programma's

   - BalletBarre

   - BetterBelly

   - BodyBalance
   - BodyPump

   - BodyShape

   - BoXFit

   - Cardio Fitness

   - CrossFit

   - Fatattack
   - Senioren Fitness
   - Fitness

   - Hatha Yoga

   - JuniorFitness

   - MaXXco

   - Meditatie
   - Pilates
   - PowerYoga

   - Spinning

   - Step
   - Vacu-step
   - PowerPlate

   - Voedingscoach
   - Yoga

   - YinYoga

   - GoldenGirls Workout

   - Zumba

 

• Rooster

• Personal Trainer

Openingstijden

Prijzen

• Route

• Informatie

• Medewerkers

• Vacatures

• Wist u dat..  

• Disclaimer

 

 

• • Programma 's StudioMaXX

StudioMaxx heeft verschillende programma's voor fysieke en mentale training in haar aanbod. In de kolom hiernaast zijn deze programma's beschreven.
Wil je meer informatie of wil je gewoon even kijken? Kom dan vrijblijvend eens langs...

• BalletBarre

In deze workout nemen we alle goede dingen die in ballet geleerd worden aan de barre tot het volgende niveau. Door deze te combineren en repeteren krijgen we een geweldige workout die je spieren vormt en verlengt. Daarnaast werk je aan alle dingen die een danser nodig heeft, namelijk lenigheid, balans, sierlijkheid, kracht, techniek en uithoudingsvermogen.
Je hoeft niet per se een prima-ballerina te zijn om mee te kunnen doen aan deze workout! Het is geschikt voor iedereen die zin heeft om lekker hard te werken.

De ballet barreworkout wordt gevolgd door vele celebrities, zoals Madonna, Kelly Osbourne en Natalie Portman. Na Amerika, Australië, Engeland en Frankrijk is er nu ook een barreworkout in Nederland!

(omhoog)

• BetterBelly

Wanneer u op de gewone manier gaat bewegen zoals u gewend bent, zal u ervaren dat u een koude buik houdt, dat is het probleem tevens waarom het zo moeilijk is om juist op die plek af te vallen. Door de infrarood dieptewarmte van de BellyBand krijgt het lichaam een veel betere doorbloeding. De kuur duurt 4 weken, met wekelijks 3 sessies van 30-40 minuten.

 • Uw taille wordt binnen vier weken tot wel 4 cm tot 8 cm slanker
 • U verliest twee kledingmaten
 • Uw huid wordt strakker en elastischer
 • Zwangerschapsstrepen kunnen verminderen

(omhoog)

• BodyBalance

BodyBalance is een body & mind groepsfitnessles. Deze les maakt gebruik van het traditionele Yoga en Tai Chi. Onderdelen van BodyBalance zijn gecontroleerd ademhalen, flexibiliteit, statische kracht, concentratie en meditatie. Bodybalance is geschikt voor deelnemers van ieder niveau, leeftijd of geslacht. Er is geen voorkennis van yoga of tai chi vereist. De oefeningen zijn altijd veilig en je hebt voldoende gelegenheid om alle bewegingen en posities aan te leren.

(omhoog)

 

• BodyPump

Een super effectieve les uitgevoerd met een stang (barbell) met relatief lichte gewichten. Alle belangrijke spiergroepen worden in één les flink onder handen genomen. Iedereen kan op zijn eigen niveau trainen. Dus beginners en gevorderden kunnen naast elkaar meedoen. Deze training is gericht op spierversterking en afslanken. Een les helpt je zo'n 600 calorieën per uur te verbranden!

(omhoog)

• BodyShape

Body Shape is een conditietraining op muziek waarbij de nadruk ligt op

spierversterkende oefeningen. Daarbij wordt ook gebruik gemaakt van materialen om de weerstand te vergroten, zoals gewichtjes en elastieken. Door deze oefeningen wordt het spieruithoudingsvermogen groter. Ook de kracht en de lenigheid nemen toe.

Deze les is geschikt voor iedereen die op muziek kan bewegen.

Het is een simpele en doeltreffende workout voor het hele lichaam, zonder ingewikkelde choreografie maar met springmomenten.

 

(omhoog) 

 

(omhoog)

•  Dance

Dance is een volledige bodyworkout voor iedereen die swingend aan hun conditie wil werken. Het is een actieve les vol heerlijke en stoere moves waarbij je heerlijk gaat zweten. Je gaat van de ene dansstyle naar de andere dansstyle, zoals disco, latin, club, hip-hop en streetdance. De choreografie is simpel en voor iedereen, met of zonder danservaring.

Zoals iedere les, begint ook Dance met een warming-up. De spieren van uw schouders, borst en heupen komen rustig in beweging. Na de warming up is het tijd om te knallen!! Gedurende een blok van 35 minuten volgt u verschillende en eenvoudige danscombinaties. Als je dit eenmaal onder de knie hebt, kunt je zelf je eigen draai eraan maken. Je verbetert je conditie en coördinatie. En wat nog leuker is, het lijkt wel een avondje uit.

Kortom, bij DANCE verbrandt je heel wat calorieën en is ook nog eens ultrafun en gezellig.

(omhoog)

 

 

 

• Fatattack

Bij Fat Burn worden er geen materialen gebruikt. Het enige dat je nodig hebt, is een paar goede sportschoenen, een beetje lef en een dosis goed humeur. Fat Burn is gericht op uithoudingsvermogen en calorieverbruik. Fat Burn verbetert je hart- en longfunctie zodat je de inspanningen, tijdens andere vormen van sport, makkelijker aankunt. Fat Attack is een eenvoudige High en Low Impact les gecombineerd met allerlei oefeningen om het boven- en onderlichaam te verstevigen. De les is een mix van mix van aerobics, jogging en work-recovery. Maar het belangrijkst is, is dat de les draait om FUN.

Binnen Fat Burn staan twee aspecten centraal: ten eerste is een Fat Burn les eenvoudig en dus door iedereen te volgen. Ten tweede draait Fat Burn om resultaat. Het volgen van deze les leidt al snel tot een merkbaar betere conditie en figuurverbetering. Voor iedereen die gezond is en van een sportieve uitdaging houdt, is Fat Burn de ultieme workout om je conditie te verbeteren.

(omhoog)

 

 

(omhoog  

• Fitness / Cardio Fitness / Junior/Senior Fitness

Fitness op de apparaten is onder goede en persoonlijke begeleiding een perfecte manier om je kracht ter verbeteren. Het stimuleert de stofwisseling en wordt ook gebruikt om te revalideren van blessures en andere lichamelijke klachten.

(omhoog)

 

 

(omhoog)

 

•BoXFit

Combinatie van deze twee is een super workout!!! Kick Fun is een work-out op een kick-bag. Je gebruikt o.a. trap-en bokstechnieken. Het verstevigt buik, been- en bilspieren, schouders en armen, verhoogt je conditie en is stress-ontladend.

Kettlebell korte explosieve training en heeft zeer grote en positieve impact op het lichaam. Dit alles verbetert de hart- en longfunctie en vermindert de kans op hart- en vaatziekten, maakt belangrijke spiergroepen strakker en brengt ze in vorm, verbrandt calorieën voor een slanker lichaam, bevordert je coördinatie en beweeglijkheid, verbetert je botdichtheid, verbetert de kracht in je kernspieren en je stabiliteit en geeft je zelfvertrouwen.

(omhoog)

 

•MaXXco

Tijdens deze ultieme buik en rugtraining wordt er gebruik gemaakt van een buis

(Xco-Trainer®) met een bewegende massa erin. Door de verschillende maten kan iedereen op zijn of haar eigen niveau trainen. Op de klinkende beats van de laatste hits schud je alle stress van je af en voel je direct het effect van deze vernieuwende training. De training heeft een vaste cyclus waarbij elke drie maanden de muziek en de bewegingsroutine worden vernieuwd.

De kracht van BodyShake® ligt in de eenvoud van de bewegingen in combinatie met de werking van de buis. Doordat de bewegende massa in de buis heen en weer beweegt, ontstaat er een unieke impact op het lichaam. Als reactie op het telkens uit balans brengen van het lichaam worden de spieren en het bindweefsel continue aangespannen. Je zult versteld staan van de impact die je creëert, telkens weer. De training is gericht op spierversteviging, afslanken, verbetering van de conditie, een betere houding en heel veel FUN! 

• Meditatie

Bij mediteren gaat het om de kunst van de mentale kracht en zelfbeheersing. We gebruiken mediteren om meer van het leven te genieten omdat we door te mediteren bewuster en relaxter worden. Wij streven ernaar om minder op de " automatische piloot" te leven, meer tijd in het Nu ofwel het moment door te brengen en bovenal om oplettender te zijn. Meditatie kan ons hierbij van groot nut zijn. Ervaar het zelf!!

 

(omhoog)

 

• Pilates

Pilates bestaat uit eens serie gerichte oefeningen die je bewust maken van je lichaamshouding, bewegingstechniek en ademhaling. Het versoepelt je rug, houdt je buik plat en verlengt je spieren.
Pilates wordt gebruikt om te revalideren van blessures of bij andere lichamelijk klachten, ook ter ondersteuning bij afvallen en om de balans tussen kracht en souplesse te verbeteren. Dit gebeurt in groepslessen máár ook Personal Training waarbij dan speciale apparaten gebruikt worden.

(omhoog)

 

 

• PowerYoga

Power Yoga is een dynamische vorm van Yoga. Het maakt gebruik van bewegingen zoals de natuur die bedoeld heeft. Het hele lichaam is er bij betrokken. Het metabolisme (stofwisseling) krijgt hierdoor een flinke opkikker.
De effecten zijn al na een aantal Power Yoga lessen merkbaar: Men voelt zich fitter, kalmer en veel energieker. Het lichaam krijgt een souplesse, die het nog niet eerder gehad heeft. Afgezien van deze fysieke effecten speelt er een eigenlijk nog groter effect af onder de oppervlakte. In het innerlijke.

Emoties, spanningen en allerlei angsten slaan we op in ons innerlijke systeem. Deze vaak ongewenste en soms ook schadelijke verborgen krachten worden in het lichaam losgemaakt en eruit gewerkt door het beoefenen van (Power) Yoga. De fysieke en mentale veerkracht wordt herontdekt en versterkt.

                             

                                                             

(omhoog)

• Spinning

Spinning is een 30 of 50 minuten durende indoor cycling les, gebaseerd op outdoor fietsen. Je fietst op inspirerende muziek over een route van 20 tot 25 gevarieerd terrein. Je bepaalt zelf de intensiteit van je workout met een weerstandknop en je pedaalsnelheid. De Spinning instructeur coacht je rit door 9 muzieknummers waarbij verschillende fietsposities en snelheden worden gebruikt om het terrein te verkennen.

Spinning zal je conditie verbeteren, vet verbranden en je benen, heupen en billen in vorm brengen en strakker maken, Zal je helpen zo`n 800 calorieën per uur te verbranden, En zal in je lichaam endorfinestoffen vrijmaken die je een natuurlijke euforie zullen geven en je fantastisch laten voelen!

(omhoog)

 

 

• Step

Een eenvoudige en atletische workout met een hoog fun-gehalte. Op meeslepende muziek stap je op en af een verstelbare step. Enkele effecten die je van deze les kunt verwachten zijn het strakker worden van je billen, buik en benen, het verhogen van de conditie en de toename van kracht in je boven- en onderlichaam. Omdat de combinaties en oefeningen bij deze les toegankelijk en afwisselend zijn, is deze geschikt voor iedereen die het leuk vindt om op muziek te trainen!

(omhoog)

 

• VacuStep

Door de unieke combinatie bewegen in een vacuumruimte vindt er vanaf het begin een optimale dooorbloeding plaats bij Buik, Billen en Benen.

De elippsvormige beweging zorgt voor een optimale bloedcirculatie en dat het lichaam energie vraagt.
De vacuum zorgt ervoor dat er weer een doorbloeding plaatsvindt tussen de cellen bij billen buik en benen. Dit resulteert in minder centimeters, doordat de cellen hun vet afstaan om te verbranden in het hele lichaam.

 

(omhoog)

 

• PowerPlate

De VibroGym genereert trillingen die via het platform worden overgebracht op het lichaam.
Afhankelijk van de ingestelde frequentie en trilintensiteit zullen spieren zich per seconde tussen de 30 en 50 keer aanspannen en ontspannen. Via deze onbewuste rekreflexen wordt in minder tijd, zonder extra belasting beter resultaat geboekt dan met traditionele trainingsmethodes.

De Vibro Gym biedt een scala aan toepassingsmogelijkheden op het gebied van Sports & Fitness, Beauty & Health, Medical & Rehabilitaion.

Vibrotraining is geschikt voor iedereen:

 • kinderen vanaf 12 jaar
 • senioren
 • mensen met gezondheidsproblemen
 • revaliderende patiënten
 • topsporters
 • recreërende sporters
 • mensen die hun cellulitis willen bestrijden en/of overgewicht willen verminderen.

  (omhoog)  

 

•Voedingsconsulente aanwezig voor advies en/of begeleiding.

 


(omhoog)

 

• Yoga / Hatha Yoga

Yoga komt uit een eeuwenoude traditie uit India. Het woord is yoga is afgeleid van het woord yuj hetgeen binden, verbinden, beheersen, verenigen betekent. Het is verwant aan het Nederlandse woord juk. Yoga betekent dus letterlijk: vereniging en verbinding.
Hatha yoga is hier in het Westen de meest bekende vorm van yoga . Het is een manier om te helpen de juiste spanning te vinden in je bestaan. Heb je last van te veel spanning, dan zal de beoefening van yoga je kunnen helpen om te ontspannen. De Hatha yoga bestaat uit het uitvoeren van bewegingen en aannemen van houdingen. Er zijn staande, zittende en liggende yoga-houdingen.


Om bij de uitvoering van de verschillende houdingen de juiste spanning te vinden is het heel belangrijk om op geen enkele wijze over je grenzen heen te gaan. Je hoeft je niet te bewijzen, er is geen sprake van competitie. Iedere deelnemer voert de houdingen en bewegingen naar eigen vermogen uit. Je vindt dan vanzelf de juiste spanning voor een houding.

Door het bewust leren voelen van je lichaam ontdek je de relatie tussen spanning en ontspanning, adem, gedachten en emoties. Uiteindelijk zul je je meer ontspannen, gezonder, vitaler en zelfbewuster gaan voelen.

Naast de houdingen wordt er in de Hatha yoga ook veel aandacht besteed aan de adem. Je kunt leren om je adem optimaal te benutten.

(omhoog)

• Zumba

Zumba is geïnspireerd op de Latijns-Amerikaanse dans en is een vetverbrandende, spierverstevigende workout.

Zumba Fitness is een combinatie van fitness- en dansbewegingen op wereld- en latinmuziek, zoals Salsa, Merengue, Cumbia, Calypso, Reggaeton, maar ook Flamenco en Hip Hop. Zumba kent geen moeilijke choreografie en is dus heel geschikt voor iedereen die van swingende muziek houdt. Iedereen kan in dezelfde les op zijn eigen niveau meedoen en toch een complete workout volgen.

 Bijkomend voordeel is dat Zumba goed kan helpen bij het bereiken van gewichtsverlies. Al na een paar weken voel je verbetering aan je taille en dijbenen. Maar Zumba is vooral leuk, makkelijk en effectief. Iedere les geeft een feestgevoel.


(omhoog)